14 Kasım 2018 Çarşamba

Yaban Mersini Nasıl Yetişir ? Faydaları Nelerdir ?

Yaban Mersini İstanbul, Taze Yaban Mersini


Yaban Mersini Dünyanın bir çok bölgesinde yetişen faydalı bir bitkidir. ilk olarak 15. yy sonlarında 16. yy başlarında kullanılmaya başlanmıştır. O tarihten günümüze doğal bir antioksidan olarak gelmeyi başarmıştır. Yaban Mersinini evinizde de yetiştirebilirsiniz. Bu yazımızda Yaban Mersini hakkında kısa bilgiler vereceğiz. Faydalarını ve nasıl yetiştirildiğini öğrenebilirsiniz.

Yaban Mersini yabani ot olarak yetişen bir bitkidir. Boyları 70 ila 110 cm arasında olabilir.Yaban Mersini ülkemizde Artvin çevresinde çok sık görülür. Yaban mersinleri genellikle Ağustos ayının ilk Pazar günü toplanır, bu gün eski Kelt hasat festivaline denk gelir. Efsaneye göre, o gün ne kadar fazla yaban mersini toplanırsa hasat o kadar iyi olur.

Yaban Mersini Nasıl Yetişir? 


  1. Bu bitkiyi yetiştirmek kolay değildir. Eğer balkonda yetiştirecekseniz büyükçe bir yer açmanız şart. Bu bitkinin kökleri geniş ve uzundur. Eğer daha fazla verim almak istiyorsanız büyük saksıya dikmeniz sizin için iyi olacaktır.
  2. Bitkiyi dikerken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise Saksının güneşi sürekli olarak almasıdır. Çünkü bu bitki Güneşi ve nemli toprağı çok sever. Sürekli toprağını sulayıp güneş gören bir yere koyarsanız daha çabuk büyür.
  3. Yaban Mersinini İlk bahar ayında dikmeniz gerekmektedir. Soğuk havalarda gövdesi çabuk solar. Eğer malzemeleri hazırlarsanız Nisan ayında dikebilirsiniz.
  4. Yaban Mersini yabani bir bitki olduğu için köklerinde sürekli küçük otlar ve bitkiler büyüyebilir. Bunları temizleyerek bitkinin daha verimli ve daha gür olmasını sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaban Mersini Çayının Faydaları Nelerdir

Yaban Mersini çok uzun yıllardır şifa niyetine kullanılan bir bitkidir. Yapılan araştırmalar sonucu herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. ...